Športne igre zaposlenih v Ljubljani

Športne igre zaposlenih v Ljubljani 
V Ljubljani so v soboto, 08.09.2018 potekale že 4. Športne igre zaposlenih 2018, ki jih je organizirala Športna zveza Ljubljane (Regijska pisarna OKS-ZŠZ Ljubljana). Na 4. Športnih igrah zaposlenih 2018 je v Ljubljani sodelovalo 169 udeležencev iz 20. podjetij.
Tekmovalci so se pomerili v 4. različnih športnih panogah, v malem nogometu, košarki, šahu in odbojki. Tekmovanje se je pričelo z uradno otvoritvijo ob 08.45 uri z nagovorom predstavnika Športne zveze Ljubljane, g. Boštjana Pungrčarja in z nagovorom prvega podpredsednika Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, g. mag. Janeza Sodržnika. Otvoritev ljubljanskih iger je potekala v dvorani Športnega centra Triglav. Po otvoritvi so koordinatorji posameznih športnih panog tekmovalce pospremili na športna prizorišča.
 
Igre so potekale na različnih lokacijah. Tekmovanje v malem nogometu je potekalo v dvorani Športnega centra Triglav, na galeriji dvorane Športnega centra Triglav je potekalo tekmovanje v šahu, v košarki se je tekmovalo v bližnji telovadnici Osnovne šole Vita Kraigherja, odbojka pa je potekala v športni dvorani GIB.Tekmovanje v malem nogometu je potekalo po sistemu 5+1. Sodelovalo je 7 ekip, vsaka ekipa je lahko imela prijavljenih največ 10 igralcev. Skupno je sodelovalo 72 nogometašev. Prvo mesto je osvojila ekipa Union hoteli, drugo mesto je osvojila ekipa Litostroj power, tretje mesto je osvojila ekipa T-2, četrto mesto Slovenske železnice- VIT, peto mesto Telekom Slovenije, šesto mesto Plinovodi, sedmo mesto pa je osvojila ekipa Mala šola juda.Tekmovanje v košarki je potekalo po sistemu 3 na 3. Sodelovale je 6 ekip, vsaka ekipa je lahko imela prijavljenih največ 10 igralcev. Skupno je v košarki sodelovalo 49 košarkarjev. Prvo mesto je osvojila ekipa Krka 1, drugo mesto je osvojila ekipa Krka 2, tretje mesto je osvojila ekipa Mladinska knjiga, četrto mesto je osvojila ekipa Zmaji, peto mesto Union hoteli, šesto mesto pa je osvojila ekipa Decathlon. Tekmovanja v odbojki so se udeležile 3 ekipe, vsaka ekipa je lahko imela prijavljenih največ 10 igralcev. Skupno je v odbojki sodelovalo 29 odbojkarjev. Prvo mesto je osvojila ekipa ŽOK Tabor Ljubljana, drugo mesto je osvojila ekipa Mladinske knjige, tretje mesto je osvojila ekipa Kralji ulice. Tekmovanja v šahu se je na letošnjih igrah udeležilo 19 šahistov iz 8. Podjetji. Prvo mesto je osvojila šahistka Ana Srebrnič, drugo mesto je osvojil Anže Borišek, tretje mesto je osvojil Gosto Novakovič, četrto mesto Vid Topolovec, peto Nusret Sivčevid, šesto Dušan Leben, sedmo Vlastimir Djurdjevid, osmo mesto Nenad Djekanovid. Ostali šahisti se niso uspeli prebiti v nadaljnje tekmovanje.
Zaključek iger in razglasitev najboljših ekip je potekalo v dvorani Športnega centra Triglav. Vse ekipe so prejele pokale za osvojena mesta, šahisti pa so za prva tri mesta prejeli pokale za ostala osvojena mesta pa spominske medalje.
Udeleženci 4. Športnih iger zaposlenih 2018 so prejeli še priznanja za sodelovanje, spominske majice, topli obrok in
pijačo. Po podelitvi priznanj je sledilo druženje.

Bilten iger si lahko ogledate tukaj.

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji