Dan slovenskega športa s Športnimi igrami zaposlenih proslavili tudi v Novem mestu

Dan slovenskega športa s Športnimi igrami zaposlenih proslavili tudi v Novem mestu
Športna zveza Novo mesto in Zavod Novo mesto sta ob podpori Mestne občine Novo mesto in Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, letos obeležila nacionalni praznik Dan slovenskega športa z organizacijo Športnih iger zaposlenih.
Novo mesto, prizorišče letošnjega osrednjega dogodka namenjenega zaposlenim, je bilo izbrano s posebnim namenom. Prestolnica Dolenjske namreč letos praznuje častitljivi jubilej, 60 letnico organiziranih Delavskih športnih iger.
Iger so se udeležile ekipe iz trinajstih delovnih organizacij iz Novega mesta in ostalih krajev Slovenije.
Uvodoma so jih pozdravili in jim zaželeli prijetno druženje župan Mestne občine Novo mesto, mag. Gregor Macedoni, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik in predsednik Športne zveze Novo mesto, mag. Metod Jerman.
Tekmovanja so potekala v znamenju sodelovanja, povezovanja in timskega duha. To so tudi vrednote, ki jim v Novem mestu s projektom Delavskih športnih iger sledijo že vrsto let.
Udeleženci so tekmovali v malem nogometu, košarki, odbojki na mivki, tenisu, kegljanju in teku.
S telesno dejavnostjo, ki je ena najpomembnejših sestavin zdravega življenjskega sloga, je tako novi nacionalni praznik Dan slovenskega športa proslavilo preko 200 zaposlenih, ki so jim njihove organizacije omogočile udeležbo na Športnih igrah zaposlenih, ter jih na ta način nagradile in spodbudile k negovanju »zdravega duha v zdravem telesu« tudi v naprej.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji