7. Športne igre zaposlenih v Ljubljani

7. Športne igre zaposlenih v Ljubljani
V Ljubljani so v soboto, 04.09.2021 potekale že 7. Športne igre zaposlenih zapored, ki jih je organizirala Športna zveza Ljubljane (Regijska pisarna OKS-ZŠZ Ljubljana). Sedmih ljubljanskih športnih iger so se udeležile športnice in športniki iz 26. različnih podjetji. Tekmovalke in tekmovalci so se pomerili v 5. različnih športnih panogah; v malem nogometu, košarki, šahu, odbojki in kegljanju. Tekmovanje se je pričelo z uradno otvoritvijo ob 08.45 uri z nagovorom predstavnika Športne zveze Ljubljane, g. Boštjana Pungrčarja in z nagovorom prvega podpredsednika Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenje športnih zvez in predsednika Športne zveze Ljubljane, mag. Janeza Sodržnika. Po otvoritvenem protokolu, ki je letos ponovno potekal v dvorani Športnega centra Triglav so koordinatorji posameznih športnih panog tekmovalke in tekmovalce pospremili na športna prizorišča.
Tekmovanje v malem nogometu je potekalo v dvorani Športni center Triglav na Vodovodni cesti 25, Igralo se je po sistemu 5+1. Prvo mesto je osvojila ekipa Litostroj Power, drugo mesto je osvojila ekipa LPP, tretje mesto je osvojila ekipa Telekom Slovenija.
Tekmovanje v košarki je potekalo v telovadnici OŠ Vita Kraigherja v neposredni bližini dvorane Športni center Triglav, igralo se je po sistemu 3 na 3. Prvo mesto je osvojila ekipa 1st.si, drugo mesto je osvojila ekipa Krka 2, tretje mesto je osvojila ekipa Krka 2.
Tekmovanje v odbojki je potekalo v dvorani Športnega društva GIB Ljubljana na Drenikovi ulici 32. Igralo se je po pravilih OZS. Prvo mesto je osvojila ekipa Valleyballjubljana, drugo mesto je osvojila ekipa Sončki, tretje mesto je osvojila ekipa SKB banka.
Tekmovanja v šahu je potekalo na galeriji Športnega centra Triglav. Prvo mesto je osvojil šahist Gosto Novaković iz podjetja LPP, drugo mesto je osvojil Ivan Lorenčak iz podjetja JKP Žalec, tretje mesto pa je osvojil Nenad Djekanović iz podjetja SŽ-Vleka in tehnika, ostali šahisti se niso uspeli prebiti v nadaljnje tekmovanje.
Tekmovanja v kegljanju je potekalo po ekipnem sistemu. Tekmovalo se je v  kategoriji: moški, ženske; igralo pa se je po sistemu čiščenje, 3x2x6, 12 setov, 1 set šteje 9 metov (3x3), po pravilih borbene igre. Tekmovanje v kegljanju je potekalo na kegljišču Staničeva na Staničevi ulici 41. Prvo mesto je osvojila ekipa Eurogobar, drugo mesto je osvojila ekipa LPP, tretje mesto je osvojila ekipa ŠD Gobar.
Uradni zaključek iger in razglasitev najboljših ekip je potekal v dvorani Športnega centra Triglav. Prve tri ekipe so prejele pokale za osvojena mesta. Vsi udeleženci 7. Športnih iger zaposlenih pa so tudi letos prejeli še priznanja za sodelovanje, spominske majice, topli obrok in pijačo. Po podelitvi priznanj je sledilo druženje, ki je tudi letos potekalo po navodilih in priporočilih NIJZ-ja.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji