Rekordna udeležba na devetih Športnih igrah zaposlenih v Brežicah

Rekordna udeležba na devetih Športnih igrah zaposlenih v Brežicah
Športna zveza Brežice je v soboto, 3. junija 2023, organizirala že devete Športne igre zaposlenih. V športnem parku Dobova se je zbralo več kot 200 udeležencev iz 20 različnih podjetij.
Deveto izvedbo Športnih iger zaposlenih v Brežicah so zaznamovali lepo vreme, idilična kulisa dobovskega športnega parka predvsem pa dobra volja vseh udeležencev iger. Slednji so prihajali kar iz 20 različnih podjetij: TPV Šentlenart, Zdravstveni dom Brežice, ZPTM Brežice, Zavod za šport Brežice, STIM, Športna zveza Brežice, MORS - Vojašnica Jerneja Molana Cerklje ob Krki, SVIZ Posavje, OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova, OŠ Brežice, NI Trade, Marsi Group, Vrata Deržič, Pivovarna Union, Komunala Brežice, Kop Brežice, Relive - Gemis d.o.o., Gen-I, TIPS Krško in Stanez.
Športne igre so potekale v osmih različnih športnih disciplinah. Zmagovalci turnirja v malem nogometu so postali predstavniki TPV Šentlenart, ki so v finalu s 6:4 ugnali ekipo NI Trade. Izjemno atraktiven je bil turnir v odbojki na mivki, kjer so lanskoletno zmago ubranili člani SVIZ Posavje. Slednji so bili najboljši tudi v badmintonu, na drugo in tretje mesto pa sta se povzpeli ekipi MORS-a. Poleg badmintona je Športna dvorana Dobova gostila tudi turnir v košarki 3x3. Končno zmago so slavili uslužbenci podjetja Vrata Deržič, ki so sploh prvič nastopili na igrah. V prstometu sta zmago slavila predstavnika podjetja STIM.
Turnir v tenisu, ki ga je gostil Teniški center Brežice, je potekal v treh kategorijah. Med najmlajšimi (kategorija do 30 let) tenisači je zmagal Matic Plankar, predstavniki Gemis d.o.o. Miran Abram (OŠ Brežice) je bila najboljši v kategoriji 31-50 let, v kategoriji 50+ pa je zlato romalo v roke Romana Plankarja (MORS).
Sploh prvič je bilo na Športnih igrah zaposlenih izvedeno tekmovanje v teku na 1600 m. Zmaga je v obeh kategorijah odšla v roke predstavnikov ZPTM Brežice. Pri moških je slavil Klemen Mlakar, pri ženskah pa Nastja Volovec.
Najbolj množična je bila ponovno udeležba v tekmovanju v lokostrelstvu. Najbolj natančni so bili predstavniki SVIZ Posavje.
Namen Športnih iger zaposlenih, ki jih je Športna zveza Brežice organizirala že devetič, je spodbuditi poslovno javnost k športni aktivnosti ter preko športne aktivnosti, druženja in zabave krepiti vez med gospodarstvom in športom. Udeležba je bila za vse udeležence brezplačna.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji