V Postojni športne igre zaposlenih z dobrodelno noto

V Postojni športne igre zaposlenih z dobrodelno noto
Športne igre zaposlenih v Postojni so potekale v Športnem parku Postojna, Kegljišču Postojna, v Zeleni dvorani in Balinišču Postojna.
Udelžilo se jih je  88 tekmovalcev iz 22 podjetij  ter upokojenci člani DU Postojna, bivši zaposleni v teh podjetjih in delovnih organizacijah..
Igre so imele širši regijski značaj saj so sodelovale ekipe tudi iz drugih občin (Postojna, Pivka,  …)
Ekipe so se na prizoriščih zabavale, kar je tudi namen rekreativnega tekmovanja, seveda pa so tudi tu zmagali najboljši, ki so bili ustrezno nagrajeni.
Pri izvedbi iger so sodelovala sledeča športna društva: Smučarski klub Markin-tenis, Balinarski klub Postojna - balinaje, Kegljaški klub Postojna - kegljanje, Smučarski klub Kalič - hoja in tek.
 

REZULTATI:
Odbojka: Nastopili sta 2 ekipi, skupaj 12 nastopajočih, zmagala je mešana ekipa ŠGLŠ Postojna.
Tenis : Nastopilo je 16 tekmovalcev, zmagovalec je bil Sebastjan Podlogar.
Košarka 3X3: Nastopili sta 2 ekipi,  zmagala je ekipa ŠZ Postojna.
Tek  in Hoja : Promocijskega teka oz. hoje na 400 oz. 1200 m se je udeležilo 12 oseb na atletskem stadionu v Postojni, rezultatov niso merili.
Balinanje moški in ženske: nastopilo je 6 ekip, skupaj 18 tekmovalcev, zmagala je ekipa Slovenske vojske.
Kegljanje mešane ekipe: nastopilo je 6 ekip, skupaj 24 tekmovalcev, zmagala je ekipa Društva upokojencev Postojna.
     
Nasledni dan, 10.9.2023 so izvedli še tradicionalno prireditev PO-STOJ-NA živi ulici in TRŽNICO ŠPORTNIH IDEJ 2023, ki se jo je udeležilo preko 84 nevladnih organizacij (25 športnih društev in klubov) s preko 1000 obiskovalci.
V okviru tržnice je na pobudo Kegljaškega kluba Proteus in v sodelovanju s Športno zvezo Postojna  potekala tudi humanitarna akcija »Zbiranje prispevkov za obnovo poplavljenega kegljišča v Črni na Koroškem«, kjer se je skupaj z organiziranim 3 dnevnim humanitarnim kegljaškim turnirjem v ta namen zbralo 1.800,00 EUR.
Zbrana sredstva – ček sta predstavnikom Kegljaškega kluba Črna na Koroškem na prizorišču Tržnice športnih idej izročila predsednica Kegljaškega kluba Postojna Ljuba Ceglar in predsednik Športne zveze Postojna Marjan Nagode.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji